28 мая 2024 г., 13:58

Епохално 

  Поэзия
133 0 2

Настъпило е време епохално

на тренинг и сложни разчети...

навлезли неуверено, малко по малко,

във фазата... провиждащи и слепи.

 

Мерят се сили... авторитарно...

сочат ни полуистини, дрънкат лъжи,

страхливи и смели... до болка, банално,

воюват със себе си, а светът се руши.

 

Водолейска епоха, въздушна, нетрайна,

преобръща животи, отваря врати.

Екстравагантни прийоми, сила незнайна

води стадото към съдбовни води.

 

Светът ще се буди в паралелна реалност

и не на посоки утре ще се дели.

Ще кореспондира с всеки на ниво осъзнатост,

не по богатство, а по дух доразвит.

 

Разместват се пластове социални, душевни.

Отстояваме изпити под дамоклиев меч.

Доколко разпознахме истини древни

и как израснахме с човешката реч.

 

Епохата идва и влече без компромис

не само удобства, просперитет и блага.

Изпитания тежки, до сега непознати

не само за нас, но и за нашата планета-Земя.

© Валя Сотирова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??