Замина лятото по своя път
в карета, теглена от ветрове.
И, взели сбогом, птиците летят
към непознати топли светове.
Отворила очите, есента
корона пъстра тури си чевръсто.
Събуди нежно своите цветя
и златен прах наоколо наръси.
Напълни кошниците с плодове,
стопаните работни награждава.
А с огнените пъстри цветове
тя топлинка за зимата дарява.
© Мария Все права защищены
стопаните работни награждава.
А с огнените пъстри цветове
тя топлинка за зимата дарява."