Sep 25, 2010, 7:38 PM

Есен 

  Poetry » For kids
1709 0 22

 

 

 

Замина лятото по своя път

в карета, теглена от ветрове.

И, взели сбогом, птиците летят

към непознати топли светове.

 

                                          Отворила очите, есента

                                          корона пъстра тури си чевръсто.

                                          Събуди нежно своите цветя

                                          и златен прах наоколо наръси.

 

Напълни кошниците с плодове,

стопаните работни награждава.

А с огнените пъстри цветове

тя топлинка за зимата дарява.

 

 

© Мария All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??