Есента дойде!
Хладно е!
Изсъхнаха
цветята!
Падат листата!
Студено е!
Студено
е на душата!
Сменят се сезони!
Отлитат
годините!
Времето отлита!
Спомени!
Мигове!
Мечти!
Опитвам се да
ги стигна!
Търся ги!
Не мога да
ги върна!
Отлитат
птиците,
заедно
с мислите,
с мечтите!
И на тях е
студено!
И те искат
топлина,
ласка,
прегръдка,
допир!
Ручеят ще замръзне!
Поточето ще замръзне!
Дърветата ще се заскрежат!
Къде е усмивката на есента?
Посрещаме те без усмивка,
а ще те изпратим с тъга!
Отлитат сезоните,
и след тях,
с бавни стъпки,
пристъпва старостта!
© Пенка Петрова Все права защищены