29.09.2010 г., 13:12 ч.

Есен 

  Поезия » Пейзажна
701 0 0

Есента дойде!
 Хладно е!

Изсъхнаха
   цветята!

Падат листата!

Студено е!

Студено
е на душата!

Сменят се сезони!

Отлитат
    годините!

Времето отлита!
Спомени!
Мигове!

Мечти!

  Опитвам се да
ги стигна!

Търся ги!

Не мога да

  ги върна!

Отлитат

птиците,

заедно

с мислите,

с мечтите!

И на тях е

  студено!

И те искат

топлина,

ласка,

прегръдка,

допир!

Ручеят ще замръзне!

Поточето  ще замръзне!

Дърветата ще се заскрежат!

Къде е усмивката на есента?

Посрещаме те без усмивка,

а ще те изпратим с тъга!

Отлитат сезоните,

и след тях,

с бавни стъпки,

пристъпва старостта! 

© Пенка Петрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??