19 нояб. 2015 г., 18:36

Есен 

  Поэзия » Другая
413 1 2

                                  ЕСЕН

 

               

                Рано, рано сутринта

                славей мъничък запя.

                Погледнах жълтите листа -

                есен тъжна е дошла!

 

                Есен.

 

                Ябълките, гроздето, смокините

                прибрани са в дълбокото мазе,

                душите ни ги грее слънцето

                на лятното и прелестно море.

 

                Есен е.

 

                Гората в златните одежди

                разстила своя нежен чар,

                и вятърът донася мириса

                на богат и спорен урожай.

 

                Есен, есен...

 

                Слънчевото лято е мираж,

                сбъдната мечта, която пари,

                оставил спомен и копнеж

                целунал топлите ни длани...

                

 

 

 

© Таня Иванова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Това е есента, събрала слънцето на лятото и претворила го в благодат! Есента на щедрите плодове, награда за надеждата, любовта и красотата!
  • Ех, че красота!
    Есенен поздрав от мен!
Предложения
: ??:??