11 окт. 2018 г., 11:40

Есен 

  Поэзия » Для детей
771 0 4

Избухнала в огнени багри,

пристига при нас есента

и с течно злато попарва

всички зелени места.

 

Гората започва да се съблича,

покрива земята с листа

с нежност, за майка привична,

прегръщаща свойте деца.

 

С шарено топло одеяло

намята корени и семенца

да пази от бури и хали

живота до пролетта.

 

11.10.2018г.

© Ива ВалМан Все права защищены

Произведение участвует в конкурсе:

Моя златна есен »

19 место

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??