Избухнала в огнени багри,
пристига при нас есента
и с течно злато попарва
всички зелени места.
Гората започва да се съблича,
покрива земята с листа
с нежност, за майка привична,
прегръщаща свойте деца.
С шарено топло одеяло
намята корени и семенца
да пази от бури и хали
живота до пролетта.
11.10.2018г.
© Ива ВалМан Всички права запазени