Направи ме малка и невидима
и ме скрий в калпачето на жълъда.
Да се приземя пред зимата
в топлия кожух на шумата.
Да ме смачка грубата обувка
на студа и властен, и пореден.
И да се затопля от милувка
на детенце, ако ме намери.
Направи ме на това, което искаш.
Не ме пъхай само в калъпи…
Есенният дъжда лицето ми да мие,
в градината кърпикожух да свети.
© Христина Комаревска Все права защищены