13.10.2020 г., 15:24 ч.

Есен 

  Поезия » Философска
199 0 1

 

Направи ме малка и невидима

и ме скрий в калпачето на жълъда.

Да се приземя пред зимата

в топлия кожух на шумата.

Да ме смачка грубата обувка

на студа и властен, и пореден.

И да се затопля от милувка

на детенце, ако ме намери.

Направи ме на това, което искаш.

Не ме пъхай само в калъпи…

Есенният дъжда лицето ми да мие,

в градината кърпикожух да свети.

 

 

© Христина Комаревска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??