20 февр. 2008 г., 22:06

Есен 

  Поэзия » Пейзажная
835 0 7
 

Разпуснала коси от злато,

с аромата на узряла дюля

и с усмивка на отиващо си лято,

пристъпва боса есента.

Прокарва нежни пръсти тя

по арфата на топли ветрове,

отлита щъркелово ято

към южното море.

Земята щедро е дарила

със плод труда на хората;

тежък кехлибарен грозд

превива тънката лозница

и листите й - жълти птици,

проблясват в утринна роса.

© Александра Сергеевна Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??