28 февр. 2021 г., 07:47

Есен в душата 

  Поэзия » Любовная
329 2 7

Желаех да ти кажа толкова неща -

о, как исках да ме разбереш!

Но по-добре бе да изчезна в нощта,

да се стопя, като малката свещ, 

 

плахо мъждукаща в твойта ръка, 

сляла съдбата си с тази на вятъра.

И сърцето ми, навярно, изглежда така -

една драма, на Живота в театъра.

 

Душата ми търсеше свойта пътека. 

Неизречени думи се лутаха в мрака.

Не, до теб не вървеше човека, 

а чувства и сърцето, което те чака!

 

Ти вече знаеш всичко. Нека!

Но защо в теб се промъкна враждата?!

Зная, че в ума ти говори човека, 

но исках в сърцето да трепне Жената...

 

Нощта ни обгърна с черен покров. 

Скръбно ни махаха голите клони. 

Есенен вятър, като призрак суров - 

с вопъл мъртвите листа подгони... 

 

Отгоре Луната - бледа и смутена, 

лицето си скри във мъглата. 

С див тътен небето простена, 

сви се от мъка и горко заплака.

 

Ти мълком тръгна към своята къща

и мрака прегърна ви с мойта душа. 

След свещта, Звезда Витлеемската, съща, 

се влачеше изтерзаната ми мечта... 

 

Но явно Съдбата - поличба ужасна, 

отново тъга и печал ми отрежда!

Свещта догоря, а със нея угасна

и последната моя искрица надежда... 

 

 

 

 

 

© Калин Пантов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Прав си, Калине...Дори и да граничи с мазохизма, понякога това е начина да се почувстваме живи.Раните, Приятелю! Усмивка!👍
  • Сърцето има нужда да хвърля бисери, за да бъде живо... Дори и да ги тъпчат...
  • Не хвърляй бисерите от сърцето си там, където ще ги стъпчат, Приятелю...
  • Благодаря, Пепи!
  • Страх свещи гори.
    Хубав стих!
  • Да, но обикновено се появява по-късно...
  • Зная, че в ума ти говори човека, 
    но исках в сърцето да трепне Жената...
    Много тъга и отчаяние! Надежда винаги има!🙂
Предложения
: ??:??