3 февр. 2016 г., 07:51

Есенен делник 

  Поэзия » Другая
236 0 3

Нарядно ръси есенен дъждец

балтони сиви, бежови бомбета.

Към спирката ти бързаш отдалеч

през мокри тротоари и павета.

 

Дървета с голи клони околвръст,

зад тях сивей замислено небето.

Край теб с чадъри бързат мъж след мъж,

и те на работа поели. Ето,

 

опръсканият автобус е тук,

препълнен както винаги, с което

отдавна вече свикнал си, затуй

продупчваш както винаги билета,

 

заставаш до студеното стъкло.

По него водна струйка се изцежда,

размива хора, къщи. Свел чело,

задачите за днес наум изреждаш.

© Владимир Костов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??