4 нояб. 2010 г., 07:24

Есенен стих 

  Поэзия » Пейзажная
1123 0 12

 

Бавно в този лист обрулен

пада пъстроцветна есен

и притихва многострунен

звук на порива сърдечен.

 

А реката, ромоляща,

пролет буйна и пенлива,

приглушено я изпраща

побеляващата зима.

 

Белокоса и красива,

под леда си ще я скрие

но отдолу тя е жива

и към топъл бряг се вие.

 

Тъй и чувствата смразени

някой ден ще се отприщат

и ще бликнат спотаени

нови гейзери от мисли.

 

С любовта си ще окъпят

някоя мечта красива.

Някоя Надежда скъпа

туй - ще каже - ти отива!

© Иван Христов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??