4.11.2010 г., 7:24 ч.

Есенен стих 

  Поезия » Пейзажна
1115 0 12

 

Бавно в този лист обрулен

пада пъстроцветна есен

и притихва многострунен

звук на порива сърдечен.

 

А реката, ромоляща,

пролет буйна и пенлива,

приглушено я изпраща

побеляващата зима.

 

Белокоса и красива,

под леда си ще я скрие

но отдолу тя е жива

и към топъл бряг се вие.

 

Тъй и чувствата смразени

някой ден ще се отприщат

и ще бликнат спотаени

нови гейзери от мисли.

 

С любовта си ще окъпят

някоя мечта красива.

Някоя Надежда скъпа

туй - ще каже - ти отива!

© Иван Христов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??