2 сент. 2016 г., 23:28  

Есенна обич 

  Поэзия » Любовная
640 4 14

/безглаголно/

Трудна, но сладка. Есенна обич.
Цветна палитра от багри и вкус.
В прага залостени пламък и горест.
Мисли греховни с житейски привкус.

 

Топла омайница. Циганско лято.
Сгряла душата. Спряла дъха.
Грозде узряло. Благост и сладост.
Сенчица хладна под бяла лоза.

 

Чиста и истинска. Песен на птица.
Пеещи трели. Ранимо небе.
Дивно ухание. Цвете в градина,
с гордо изправено крехко телце.

 

Трудна, но сладка. Есенна обич.
Мъдро полята. Живителен дъжд.
Пазен е спомен от минало лято,
слънце издайно в окото на мъж!



 

© Таня Мезева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??