25 окт. 2013 г., 11:12  

Есенни настроения 

  Поэзия » Пейзажная
389 0 2

Ето - ставам просънен сега,
тук ме чака компютърът снощен,
а в стиха, недописан, нега
се промъква от утрото още

по пътеката с голия връх,
днес застлана от паднала шума,
да доловя, останал без дъх,
на природата тежката дума.

На глухарите страстния зов
да напомнят отминала младост
и поточето с ромола нов
да напълни стиха с тиха радост.

© Иван Христов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??