Ако любовта е птица гарга
поникнала в крайградския боклук
Да има ли тогава друга мярка
любов на гаргите напук
И в нечия безстрастна есен
в сгъстяващата се мъгла
Когато се прокрадне песен
на гаргите в дома
Дали ще има нервнаклетка
и струна в нечия душа
Които да родят свръхнова
негаснеща звезда
© Дух на лютеницата Все права защищены