1 окт. 2013 г., 22:19

Есенни нотки 

  Поэзия » Другая
265 0 0

Eсенни нотки

Изгуби се от погледа ми планината...
И лепкавата влага ме гнети!
Настройвам струните си на душата -
там мъката във мен се настани.

Напълни се небето със олово,
отгоре ни притисна с похлупак...
Строши крилата си, крилатото ми слово,
безволието в мен надигна крак!

Броя аз локвите сега в асфалта
и кривна ли нагазвам бързо  в кал...
Мечтая си за оня Юг след Малта,
за малко Слънце Царство аз бих дал!  
  30.09.2013 г. Драгойново


 

© Христо Славов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??