Подеха небесните простори,
покриха облаците
с натрошена жар.
Приземиха се,
докопаха зелените
остатъци, пропуснати
от летните палежи.
Пламнаха от студ
листа попарени,
прегарят есенни пожари,
преди да бъдат
напълно погасени
от стъпките на
тежката слана.
Гримирани
в сезонна охра
прошариха се с
актуални тоалети,
от леки жълти пламъци,
до огнено червено.
© Misteria Vechna Все права защищены