ЕСЕННИ РАЗМИСЛИ
Тревите вред са зажълтели,
витай някаква умора
и младост още не видели
вървят забързани хора.
Приседнали на пейка в парка
кат от пъстра броеница
изнизват спомени бяз мярка
младежи в трета... Дечица
играят весело и шумно,
блазе им - те са в Пролетта,
а старците поглеждат умно,
за тях дошла е Есента.
След нея Зима те очакват -
не носи нищо тя добро.
Сега на Слънцето се радват,
тъй ласкаво и топло то.
© Анка Келешева Все права защищены