"Бяло, жълто и червено,
резедаво и лила..."
Петър Динчев
Жълта, розова, червена,
охра, бяла и лила...
Идва есента, родена
със неземни багрила.
И със сила необхватна
бърка в моята глава,
а от ролята ù щатна
слушам листните слова.
Топла тръпка ме подхваща,
блика в мене и копнеж.
Слънцето милувка праща
с утринния въздух свеж.
Светят цветовите шарки.
Мигат слънчеви лъчи.
Падат борови шишарки
във тревата по очи.
И с очите си, засмяни
от омайна красота,
правя снимки невидяни,
оцветени в есента.
© Никола Апостолов Все права защищены
Приемете моите сърдечни поздрави!!