29 нояб. 2008 г., 21:03

Есенни сълзи 

  Поэзия » Любовная
414 0 2
Ноемврийска вечер бе... така студена,
от болка плака старото небе.
Душата ти – сълзица наранена
в дланите ми, беззащитна, бе.

Студено стана, но не падна сняг.
Птици сиротни в клоните се свряха.
Реката – нишка тънка, немил бряг –
и двамата съдба една деляха.

Замръзваха в студа върбови клони,
в живота, сякаш пречистващи сълзи,
те диреха най-тъмните подслони,
и някой влюбен – да ги претвори!

21-23.11.2008 г.

© Мери Попинз Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??