От отговори
имам нужда само,
а дъжд до кости ме измокри.
Мърмори вдясно
болното ми рамо:
"- Чадър не означава покрив!"
Аз отговори търся.
Тишината
въпроси след въпроса ражда.
Какво в света
мъжът е без жената?
Какво водата е без жажда?
Къде оставя
бъдещето знаци,
ще има ли духовен скок,
или храна за всичките сираци
и колко
близо съм до Бог?
Какво съм в
тази есенна омая,
взривила с листопад паважа
и накъде съм тръгнал?
"- Е, не зная!"
Но стигна ли, ще ви разкажа.
© Бисер Бойчев Все права защищены