10 nov 2010, 12:28

Есенно 

  Poesía
631 0 3

От отговори

имам нужда само,

а дъжд до кости ме измокри.

Мърмори вдясно

болното ми рамо:

"- Чадър не означава покрив!"

 

Аз отговори търся.

Тишината

въпроси след въпроса ражда.

Какво в света

мъжът е без жената?

Какво водата е без жажда?

 

Къде оставя

бъдещето знаци,

ще има ли духовен скок,

или храна за всичките сираци

и колко

близо съм до Бог?

 

Какво съм  в

тази есенна омая,

взривила с листопад паважа

и накъде съм тръгнал?

"- Е, не зная!"

Но стигна ли, ще ви разкажа.

 

© Бисер Бойчев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??