Чуваш ли тихите стъпки на есента?
Пристъпва тя с пантофи кадифени.
Усети ли полъха от замах на четка?
Багри тя с палитри шарени нейни.
Какъв художник даровит е есента!
Пъстроцветие кичи по листи, клони.
В кой нюанс оцвети тя твоята душа?
Кой ли си избра?Златисто или охра?
Тъжна, мрачна, унила била есента.
Не, дарява ни тя с плод и очакване.
Ще бди под пряспа покълнало семе,
в Бъдника ще искри сбъднато време.
Самадхи
© Гюлсер Мазлум Все права защищены