Дъждовни капки, влага в корен тръпнещ.
Пастели в сиво, време във застой.
Хиляди загадки, дъх прохладен, тътнещ,
предели, лутащи се диво, семе във покой.
Угарка от листа, тишина в синхрон,
спомен, вкус, тъга на лято,
разлято във смола от скършен клон.
Възбудени сърца, ехо, стъпки...
Брулени крила, празни черупки.
Скрита светлина, семпло, глътки,
есенна мълва, сънливи пъпки...
© Елeна Все права защищены