29.10.2011 г., 10:58 ч.

Есенно пано 

  Поезия
1239 0 24

Дъждовни капки, влага в корен тръпнещ.

Пастели в сиво, време във застой.

Хиляди загадки, дъх прохладен, тътнещ,

предели, лутащи се диво, семе във покой.

Угарка от листа, тишина в синхрон,

спомен, вкус, тъга на лято,

разлято във смола от скършен клон.

Възбудени сърца, ехо, стъпки...

Брулени крила, празни черупки.

Скрита светлина, семпло, глътки,

есенна мълва, сънливи пъпки...

© Елeна Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??