ЕТЮД ІІ
Не. Нещата не са толкова сложни.
Любовта е наивна като изгрева,
неподозиращ бурята отпосле.
Като залез още слънце молещ.
Нещата са прости -
като пеперуди посред зима.
Те са в усета за полет
на простреляна от хайка птица,
която никога няма повече да може
да опива небето с очите си.
А аз ще открия ли
моите хиляди
истини?
© Ангел Веселинов Все права защищены