7 сент. 2010 г., 22:10

Езерото с лилиите 

  Поэзия » Философская
483 0 3

 

 

Не храни вече никой златни рибки.

И в езерото няма, няма лилии.

Наоколо деца отново припкат,

ала до него никога не спират...

 

Отидоха си рибките нанякъде

и лилиите жалостно посърнаха...

Върбите стари тихичко заплакаха...

И времето отказа да се върне...

 

Не храни вече никой рибки златни

във езерото - езерото с лилии...

Самотен старец седна там за кратко,

за да си върне спомените мили...

 

Но във водата – мъртва, непрогледна,

така и нищо не успя да види...

Паричка хвърли – като за последно.

И после бавно, бавно си отиде...

 

Септември 2010

© Георги Ванчев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??