В мене още живее езичницата -
гони тъмните сили
със седемдесет и седем билки.
Мята самодивско було;
изворите източва.
Жена, ангел и дяволица.
Под лунното око
говори със звездите.
Веща, потайна, менлива.
Езичница и жрица,
родена от Светлината.
© Цветана Качерилска Все права защищены