Dec 30, 2011, 5:51 PM

Езичница 

  Poetry » White poetry
732 0 2

В мене още живее езичницата -

гони тъмните сили

със седемдесет и седем билки.

Мята самодивско було;

изворите източва.

Жена, ангел и дяволица.

Под лунното око

говори със звездите.

Веща, потайна, менлива.

Езичница и жрица,

родена от Светлината.

© Цветана Качерилска All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??