16 февр. 2014 г., 15:20

* * * 

  Поэзия » Любовная
455 0 0

НОЩТА отново идва да притисне

клепачите ми, морно натежали,

да приюти надежда в малък пристан,

че цял ден бурите са я люляли,

 

да улови мечтите-падащи комети,

да изрисува чудни светове,

където стихва болката в сърцето,

не спряло само тебе да зове.

 

В нощта, прикриваща сълзите

от другите с магически воал,

танцуват бляскаво звездите

на празничен небесен бал

 

и рамото ми деликатно

докосваш с парещи ръце,

на танц ме каниш, малко плахо...

Пристъпвам с тупкащо сърце,

 

през миглите си те поглеждам

и се оставям - ей така -

да ме завихриш безметежно

като във бързей на река,

 

да ме люлееш до безпамет

като безкраен океан,

да ми хареса, да остана

със теб в света от нас желан...

 

14.02.2014. Лондон

© Росица Чакърова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??