Нарисувана икона върху крилото на пеперуда.
Стъклена книга-аквариум с плаващи рибо-букви.
Вдишана розова мъгла на вълшебна гора.
Хор от диви животни с диригент маймуна.
Отпивам от живата вода за да избистря погледа си,
ала трябва да побързам за да дам ред и на крачещата мухоморка,
която стои зад мен със стомна в ръце.
Как се озовах в този свят на фантазия?
Провикнах се силно, а от дърветата излетяха
хиляди клавишни комбинации с гълъбови криле.
Изморен легнах на зелената трева за да заспя,
а когато се събудих вече бях на друга планета.
Кожата ми се състоеше от дантелено листо на цвете
и посрещаше устните на една сърна.
Отново се провикнах, ала за тази планета всичко е шепот...
накрая бях изяден от собственото си въображение.
© Венцислав Огнянов Все права защищены