Nov 17, 2017, 1:36 PM

Фантазия 

  Poetry » Free verse
444 1 1

Нарисувана икона върху крилото на пеперуда.

Стъклена книга-аквариум с плаващи рибо-букви.

Вдишана розова мъгла на вълшебна гора.

Хор от диви животни с диригент маймуна.

Отпивам от живата вода за да избистря погледа си,

ала трябва да побързам за да дам ред и на крачещата мухоморка,

която стои зад мен със стомна в ръце.

Как се озовах в този свят на фантазия?

Провикнах се силно, а от дърветата излетяха

хиляди клавишни комбинации с гълъбови криле.

Изморен легнах на зелената трева за да заспя,

а когато се събудих вече бях на друга планета.

Кожата ми се състоеше от дантелено листо на цвете

и посрещаше устните на една сърна.

Отново се провикнах, ала за тази планета всичко е шепот...

накрая бях изяден от собственото си въображение.

© Венцислав Огнянов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Усмихна ме!
Random works
: ??:??