5 февр. 2010 г., 14:02

Феникс 

  Поэзия » Другая
693 0 3

… А Фениксът бил птица

изваяна, създадена от жар,

обгърната била във пламъци.

И се прераждала с пожар.

И колко векове наред

човекът ù се възхищава

и продължава все напред

заради примера с пожара...

И ние, фениксови почитатели,

прераждаме се неведнъж,

когато най-добрите ни приятели

предават чувствата ни за пореден път.

И пепелта остава само,

ни помен, нито звук...

Подаваш пак приятелското рамо

до прераждането следващия път.

© Гергана Иванова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Благодаря ви Всъщност можем да разберем, кои са истинските ни приятели като решим, за кои от тях бихме се преродили
  • силен стих!!! поздрав..!
  • много хубаво казано....
Предложения
: ??:??