Топла стая,
слабо осветление,
телефонен повик,
срещи състояли се...
... обезумяла младост,
зависимост в конус,
една жена, обречена на
споделености...
... студени коридори,
неосветено стълбище,
домофонен звън,
неосъществени делници...
... хорски глъч,
заключен в ъгъл,
едно дете, обречено
на многоточия...
… Недовършени задължения,
оправдания различни,
несподелени причини,
ясни заключения...
... безотговорни хора,
вплели се в квадрат,
достатъчно съдби, обречени на
фалш!
Уютни жилища,
слънчева прегръдка,
пълноценни разговори,
споделени радости...
... възрасти завършени,
съществуващи в триъгълник,
безброй семейства, обречени
в цялост...
... Изживяна болка,
непоносимост от грешки,
покаяния поискани,
прошка сторена...
... осъзнати смисли,
втъкани в кръг,
достатъчно животи, обречени
на истина!
© Славка Все права защищены