11 июл. 2007 г., 10:04

Фокус 

  Поэзия
985 0 0

Магъосникът направи трик:
Пред него - птичият кафез,
Който с плат бе покрит
И отгоре - запаления фес


Той тежки думи изрече,
С ръце жестове направи,
От дебела книга прочете
И после ръката изправи.


Стисна пръсти напрегнато,
Погледна публиката с усмивка,
Успокои му се сърцето стегнато
И махна бързо черната покривка.


И ето... в кафеза нямаше нищо!!!
Сърцата затуптяха, очите не вярваха!
Не беше възможно, а уж видяха всичко!
Ръцете пляскаха, устните, без дъх, мълчаха.


И магъосника гордо се поклони,
И тържествено вдигна нагоре ръка.
Отново кафеза с плата покри
И от ръката му птичката излетя!!


... Сърцата туптяха...
устните, без дъх, мълчаха...

© Няма значение Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??