23 нояб. 2010 г., 21:51

Фонтан {} 

  Поэзия » Пейзажная
580 0 2

Водата се стича на тънки алейки,

изчезва, изригва, потича във такт.

Създава феерия цветни копейки...

Създава. Изчезват. Изригва и пак!

 

На фона фонтанът е чудна картина.

Пленяващ със своя мозаечен хлад...

Рефрен на оркестър е люлка безспирна

и музика лъхва кат спомен навят...

 

Асфалтът посреща отвсякъде хора,

но бързо за сбогом помахва им той...

От пейките гледам безмълвно простора,

фонтан отброява минути в порой :)

© Венета Димитрова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??