19 июн. 2016 г., 12:17

Галка пищялка 

  Поэзия » Для детей
783 1 9

Само пощипни я ти!

Бре, като се разпищи,

ако можеш, укроти я!

Няма с нея оправия,

че разглезена от малка

си е нашичката Галка.

Туй пищене всеки вече

знае го и отдалече

всеки я заобикаля.

Ала пак се сърди Галя,

че внимание тя иска

и, нещипната, пак писка.

Угодия никак няма.

Като порасте голяма,

ох, дано тогава Галка

не е същата пищялка...

© Борко Бърборко Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??