13 мая 2018 г., 00:50

Гергьовден 

  Поэзия
590 0 6

 

 

Раздадох името си...

И какво остана?

Очакване и нищо, нищо друго...

Светец не станах...

Няма и да стана...

И не получих някакви заслуги.

Постигнах малко...

А пък много губих...

Но името остава с мен докрая!

Не ме предава!

С него страдах, любих

и с него ще си тръгна – туй го зная...

Но го раздадох ...

И не ми се свиди.

Най-близките ми днес го наследяват.

Дай Боже някой ден да видят –

най-българския ден им завещавам!

© Георги Ванчев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??