1 июн. 2008 г., 21:22

Гларусите зли и гласовити 

  Поэзия
1425 0 34
 

Купиха я. Заедно със нея.

Той - синът изгодно я продаде.
Точно на брега. Почти до кея,
от вълни и слънце недогалена.
Къщата. Кокетка със ограда,
и с градина, с пейката... Асмите.
С криви стълби и балкон издаден.
С гларусите - зли и гласовити.
Старата остана. Да очаква

новите стопани. „Все сме хора!"...

Пясъкът очите си изплака.
А морето - мъртво. Като корените.
Два вързопа. Куфар. И кашони.
Тъмна сянка мина през вратата.
Вятър - мързелив. Не я догони,
само й зацапа очилата...
Сива нощ. Кварталът е панелен.
За последно есенните листи
се въртят златисто-карамелени.


Багерите на брега разчистват.

© Павлина ЙОСЕВА Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??