20 июн. 2012 г., 22:31

Гласът на Единака 

  Поэзия » Гражданская
529 0 1

Гласът на Единака

 

Изгубили доверие,

се скитаме самотни,

с най-висше лицемерие,

по-низши от животни.

 

Затворници на егото,

безчувствени роботи,

докладваме колегата

за „грешните” му ноти,

 

отбягваме роднините,

приятелите пъдим  –

до гуша с кал заринати,

а всички други съдим!

 

Студени и стеснителни,

страхливи и прикрити,

към ближния си мнителни

и с чувства неразвити,

 

превърнахме се в скотове,

за залък овълчени:

невярващи, безвотови

и стадно разделени.

 

С очи, в джобове вперени,

човешкото замира,

а дивото катерене

сърцето ни бронира.

 

Залутали се в сенките,

забравихме целта си,

доволни от заменките,

все мамим съвестта си...

 

... И сто години ходене

не водят вън от мрака,

защото ръководи ни

гласът на Единака!

 

© Марин Цанков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Този стих вероятно няма да стане прицел на безброй положителни оценки и коментари, обаче в него имаше твърде много истина, че да го подмина ей тъй.
Предложения
: ??:??