Глобалното затопляне
Затоплянето вече е започнало.
Глобалното затопляне.
Разбираш ли?
Със градус-два,
по-топла става почвата.
Изменят се и въздухът,
и климатът.
Променят се животните.
И хората.
Дори започват да изчезват някои.
Червена книга
вече е паролата
за срива, връхлетял ни неочаквано.
И все по-рядко
срещаме пред себе си
запазени отломки от природата.
Не искам да го крия –
подивели сме
и развратени,
но във крак със модата
да имаш още.
Повече и повече.
Като че ли, с орлите ще живееш.
И там,
дълбоко в малкото си мозъче,
да трупаш ярост,
вместо да се смееш.
Така ще преживеем ли потопите
и страшните
природни катаклизми.
Очакваме глобалното затопляне,
спокойно-безразлични.
До цинизъм.
И никой не усеща,
че изстиваме.
На страстите си
доброволни пленници.
Затопляния и преди е имало...
Но винаги след тях
настъпват ледници.
© Александър Калчев Все права защищены