10 февр. 2024 г., 10:08

Глухар 

  Поэзия » Юмористическая
255 0 5
Затоплило се времето,  любовен зов глухарят закрещял,
ни чувал, нито виждал,  за любов бил страшно зажаднял.
От воплите му сайта зашумял и закипял, та чак заврял,
а там жени мечта, красиви, умни, той пък  с интерес се взрял!
 
Една с крака на балерина, другата с коса  лавина,
а третата с гърди повдигнати, като артистки от чужбина!
Но ето, че "единствената" прелетяла и той направо пощурял,
след нея втурнал се  перчем развял, абе напълно оглупял!
 
Най-после някак си с последни сили глухарят я настигнал и
изпотен потропвал танц щастлив,  нали целта си бил постигнал.
Във този миг една лисица го сграбчила и стискайки с уста
глухарят в тъмната гора завлякла, е знайте няма го и до сега.
 
Какъв е извода? Когато силно влюбен си високо не хвърчи,
защото те грози беда, сърце и да тупти, приятелю, мисли!
 

 

 

 

 

© Иван Иванов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??