14 июн. 2022 г., 14:52  

Зари в края на лятото 

  Поэзия » Философская
194 3 2

ЗАРИ В КРАЯ НА ЛЯТОТО

Глухарчетата в дядовата нива

среднощ изстрелват празнични салюти.

Дали от утре с август си отива

и лятото с вълшебните минути?

 

Градът ще се изпълни с гневни хора,

посърнали след края на сезона,

завърнали се вкъщи с неохота,

сред скуката – враждебна и изконна.

 

И аз навярно трябва да си тръгвам.

А как не искам – престори ме, Боже!

на вятър, разпилей ме – да прегърна

колибите и здрача невъзможен.

 

Да кукам заедно с луната луда,

да вия като единак на хълма,

да бликам с пролетните пеперуди –

да стихна  – безадресна и безмълвна.

 

Потъна ли в глъбта на тишината –

да гледам черквата как нощем свети

и всичките свещици как припламват –

за помен на душите ни отнети.

 

© Валентина Йотова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??