27 авг. 2012 г., 10:35

Глупавият вълк 

  Поэзия » Юмористическая
679 0 1

Глупавият вълк

 

В страната приказна отдавна

вълкът е лошият герой   ̶

решил е някой нейде явно,

че с глупост е известен той

и трябва да е гладен главно,

а хапне ли   ̶   да бъде бой.

 

Лисица на гърба си носи:

превит, пребит, осакатен,

козле тормози го с въпроси,

ловец го дебне всеки ден,

дори прасеннца тъпи...  боси

не падат в неговия плен...

 

Един го мами, друг го бие,

но той остава идиот,

а, както знаем всички ние,

вълкът в реалния живот

и трапер може да надвие

със стратегически подход.

 

Уви, и в приказката своя

играем роля на глупак   ̶

търпим лъжите, носим боя

и да си правят с нас та... бак,

а уж по принцип сме от соя

на най-разумния макак!            

 

© Марин Цанков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Покрай горкото прасенце изчетох почти всичките ти стихотворения...
    И знаеш ли, Марин, никак не са лоши! Интересни теми, оригинална постройка на стиховете, готино римуване! Дааа, четох те с интерес!
Предложения
: ??:??