Глупавият вълк
В страната приказна отдавна
вълкът е лошият герой ̶
решил е някой нейде явно,
че с глупост е известен той
и трябва да е гладен главно,
а хапне ли ̶ да бъде бой.
Лисица на гърба си носи:
превит, пребит, осакатен,
козле тормози го с въпроси,
ловец го дебне всеки ден,
дори прасеннца тъпи... боси
не падат в неговия плен...
Един го мами, друг го бие,
но той остава идиот,
а, както знаем всички ние,
вълкът в реалния живот
и трапер може да надвие
със стратегически подход.
Уви, и в приказката своя
играем роля на глупак ̶
търпим лъжите, носим боя
и да си правят с нас та... бак,
а уж по принцип сме от соя
на най-разумния макак!
© Марин Цанков Всички права запазени
И знаеш ли, Марин, никак не са лоши! Интересни теми, оригинална постройка на стиховете, готино римуване! Дааа, четох те с интерес!