9 апр. 2013 г., 21:12

Глупидон 

  Поэзия » Другая
559 0 0

Глупидон


Мъничък, крилат галфон,
винаги носи лък и стрели.

Да позна, това е Купидон

и от него всички се криели.

 

Та това е нашият герой,

който стреля напосоки.

Говори се, че кривоглед е той

и не подбира ниски и високи.

 

Ето, пак опъва тетивата,

пуска пръчката със остър връх.

И изострят ти се сетивата,

изведнъж спира твоят дъх.

 

От тази негова отрова
в корема се появяват пеперуди.
Които карат ни да бъдем луди,
така белята е готова.

 

То хубаво, уцелва ме стрелата,

но поне с нея да имаше наръчник.

А не да объркаме нещата

и после дните да са мъчни.

 

Трябва да стане по-добър във своя занаят,

че след всяка негова постъпка

винаги ми се завива свят,

а на сърцето слагам нова кръпка.

 

Отсега Купидоне, да ти се не знае,

давай на хората подсказки,

като стреляш не бъди нехаен

и гледай резултатът да е дълготраен.

 

 

08.04.2013 г.

В.Николов

© Веселин Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??