Вино! Лудо вино двама да изпием!
Любовта да пламне в нашите души.
Глътка по глътка нека двама да отпием,
да залудува виното в младежките гърди.
Пирина, пее моита нежна песен.
Сърцето ми влюбено по теб тъжи.
С чаша горчиво вино живота е по – лесен
с усмивка мечтая да ме будиш ти!
Златни багри обгръщат ме с прохлада.
Чакам те! Къде се бавиш, мили, ти!
Ела! Виж слънцето весело догаря
и разнася легенди за сбъднати мечти.
Остани при мен! Нека се опием!
Нощта е нашата сърмена завивка.
Като птиците пойни гнездо да свием
живота ни да е наздравицата пивка.
Вино! Лудо вино нека двама да изпием!
Слънцето ни гали с топли лъчи.
От бъклицата глътка по глътка ще отпием –
Щастието! То вече изпълни нашите очи.
© Виктория Милчева Все права защищены
Произведение участвует в конкурсе: